Boekentips

Ander nieuws deel 1
wat het journaal niet uitzond
Auteur: Janneke Monshouwer

Dit boek ANDER NIEUWS Deel 1 is het eerste van een DRIELUIK. Hierna volgen nog 2 boeken die met dit boek één geheel vormen.
Monshouwer: "Dit boek is een deel van mijn zoektocht naar ongekende of ontkende nieuwsfeiten. Mijn conclusie is dat we eenzijdige of verdraaide informatie krijgen en nieuwe geschiedenisboeken kunnen schrijven. Naast feiten en referenties schrijf ik vaak ook mijn persoonlijke mening en gevoelens, waardoor het een ongebruikelijk nieuwsdocument is geworden." Lees verder
Corona, vals alarm?
Feiten, cijfers en achtergronden
Auteur: Sucharit Bhakdi en Karina Reiss

Een uiterst actueel boek en met extra hoofdstukken en grafieken voor de Nederlandse situatie! Covid-19, wat klopt er van en wat is er van waar? In luttele maanden bereikte dit boek een miljoenenoplage en verscheen vervolgens in meerdere talen. Nu dan ook eindelijk in het Nederlands; de absolute Duitse nr. 1 bestseller: Corona, vals alarm?
Lees verder
Coronacrisis - Het einde van ons individueel zelfbeschikkingsrecht is nabij
De komst van de Transitie
Auteur: Robin de Ruiter

Sinds begin 2020 wordt de hele wereld in de greep gehouden door het coronavirus. Een groot deel van de wereldbevolking zit thuis opgesloten door de coronamaatregelen en het openbare leven is geheel lamgelegd.
Lees verder
Je hebt wél iets te verbergen
over het levensbelang van privacy voor iedereen
Auteurs: Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis

In dit boek laten onderzoeksjournalisten Maurits Martijn (1981) en Dimitri Tokmetzis (1975) zien waarom privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft.
Hun journalistieke zoektocht voor De Correspondent werd de afgelopen jaren bekroond met diverse prijzen, waaronder De Loep voor de beste online onderzoeksjournalistiek. Lees verder