Social Media alternatieven

De censuur van grote techbedrijven zoals Facebook, YouTube, Twitter, Instagram en Google neemt steeds meer toe. Ook maken gebruikers zich steeds meer zorgen over de bescherming van hun privacy. Daarom zijn veel mensen op zoek naar goede alternatieven. Wij helpen je op weg:

Alternatieven voor Facebook:
Gab: een sociaal netwerk uit de VS, opgericht in 2016, dat staat voor vrijheid van meningsuiting, individuele vrijheid en de vrije stroom van informatie online.
MeWe: een privacyveilig en advertentievrij alternatief voor Facebook, dat Facebook wel eens zou kunnen gaan vervangen.
VK (ook wel VKontakte): van oorsprong Russisch, maar na Facebook de grootste in Europa. Je kunt hier (itt tot Facebook) ook muziek en video streamen. VK heeft privacy hoog in het vaandel.
Minds: een open-source platformonafhankelijk social netwerk die staan voor vrijheid van meningsuiting, bescherming van privacy en censuurvrij. Gebruikers kunnen geld of cryptocurrency verdienen door Minds te gebruiken.
Urubin: het Nederlandse Social Netwerk zonder censuur.
Alternatieven voor YouTube:
BitChuteBitChute: In 2017 opgericht als alternatief voor Youtube. Verzet zich tegen ‘internetcensuur’. Bitchute rapporteerde in april 2020 ruim 20 miljoen unieke bezoekers wereldwijd.
Lbry.tvLbry.tv
Altcensored.comAltcensored.com
Brighteonbrighteon.com
Brandnewtubebrandnewtube.com
Banned.videoBanned.video
rumbleRumble
DailyMotionDailyMotion
Alternatieven voor Messenger/Whatsapp:
TelegramTelegram: Russische chatdienst, opgericht in 2013. Populair vanwege belofte voor veilig en privé versturen van berichten. Inmiddels meer dan 500 miljoen gebruikers.
SignalSignal: is ook een populaire optie die vandaag de dag door velen wordt gebruikt. Snowden, bijvoorbeeld, zou die dienst hebben gebruikt.
Alternatieven voor Twitter:
DissenterDissenter: alternatief voor Twitter, door de makers van GAB. Hun browser is gebaseerd op de Brave browser. Staan voor het beschermen van de privacy, het stoppen van advertenties en trackers.
Parler: alternatief voor Twitter waar mensen vrijuit en openlijk kunnen spreken. Opgericht in 2018 en heeft inmiddels 4 miljoen actieve leden. De app stond in november op nummer één in de lijst van meest gedownloade apps in de VS. Nederland blijft achter: Google en Apple hebben deze app geband vanwege zgn 'hate speech'.